Jak wyżej napisałam: jest w 1901 roku ślub niewiadomych młodych (brak tej strony w księdze) z wiadomymi rodzicami, których podałam. Jest to 3-cia strona księgi z lat 1901-22 (w 1901 roku ślubowała siostra mojego pra i z tego co mam zapisane, to w księdze kościelnej brak stron ślubów z numerami 1-11, a dla 12-22 brak strony z "młodymi"). Być może nie są to Twoi przodkowie, ale nie ulega wątpliwości, że ślubował Lipiński z Lewandowską. Świadkami byli: Antoni Arkuszewski i Wiktor Zbierski, obydwaj ze Strzelna. Akt ślubu 21/1901. Uważam, że zamiast do Gniezna powinieneś jechać do Inowrocławia, tam w akcie z USC będzie więcej informacji niż przy wpisie kościelnym (będzie np informacja czy rodzice młodych żyli w momencie ślubu).
_________________ Marzena Szukam:Zgórski,Jankowski,Musiałowski,Wojtasik,Gabryszak,Andrzejczak,Szulczewski,Woźniak,Gryger (Gregier),Kuraszkiewicz,Grzeszkiewicz (Grzeszkowiak),Leśniewicz,Walczak,Orłowski,Tarnecki,Wiśniewski (były powiat Strzelno,okolice Skulska i Wilczyna)
|